Lövbiff
Recept på fyllda rullader av lövbiff i gräddig sås. Serveras med klassiska tillbehör.
- Ingredienser
- 400 g Lövbiff
- 1 dl Smörgåsgurka (hackad)
- 1/2 st Gul lök
- 1 st Äpple
- 2 msk senap (svensk)
- 2 dl vatten
- 2 dl Vispgrädde
- salt och peppar
- 1 msk maizena
- Till servering
- Potatis (kokt)
- pressgurka
- Svartvinbärsgelé
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så kan i vissa fall tillagningstid och andra moment i beskrivningen behöva justeras.
Gör så här:
- Skala potatisen och koka den. Skala löken och hacka den. Skala äpplet och skär i småbitar. Fräs upp lök och äpple i lite smör så att de mjuknar.
- Lägg ut lövbiffskivorna på en skärbräda. Bred ut lite senap på varje skiva. Blanda äpple och lök med hackad smörgåsgurka. Portionera ut på köttet och rulla ihop till en rulle. Försegla med bomullssnöre eller tandpetare.
- Bryn rulladerna i smör, till de fått fin yta. Lägg sedan över i en kastrull. Koka upp vatten och vispgrädde i stekpannan och häll sedan över rulladerna. Lägg på lock och låt koka i ca 5 minuter eller tills de är möra.
- Red av såsen till önskad konsistens med maizena utrört i lite vatten. Ta bort tandpetarna eller snöret och servera med kokt potatis, pressgurka och svartvinbärsgelé.
Relaterade artiklar
-
Innertemperaturer för kött och fisk
För att laga till köttet perfekt gäller det att hitta rätt innertemperatur. Bryn köttet vid ganska hög temperatur och efterstek sedan på lägre värme, så blir det saftigt och mört.
-
Så länge håller maten i frysen
Längst in i frysen ligger en frostig påse med kött, som ser ut att ha legat där ett bra tag. Frågan är; vågar man använda den? I frysen växer inga bakterier och därför är det inte farligt att äta mat som varit fryst länge. Däremot kan smak och konsistens påverkas mycket. Genom att frysa in maten på rätt sätt kan du förlänga hållbarheten.
-
Hitta stekpannan som passar dig
Det finns många olika stekpannor att välja på och det är inte alltid lätt att hitta rätt. Rostfritt, kolstål, non-stick eller teflon, gjutjärn och keramiska beläggningar. Vad är det egentligen för skillnad? Och vad har dessa pannor för egenskaper? Tänk på att en dyr panna kan bli billigare i längden - om den har längre hållbarhet.
-
Det här bör du köpa ekologiskt
Det finns många fördelar med att handla ekologiskt – både för miljön och för din egen kropp. Det kan vara svårt att veta var man ska börja, men dessa varor bör du definitivt köpa ekologiska.
-
Hitta grillen som passar dig bäst
En grillmästare behöver förstås en bra grill för att förverkliga sina kulinariska drömmar. Det finns flera sorter att välja bland och alla bjuder på både för- och nackdelar. Här reder vi ut begreppen och hjälper dig att välja rätt.
-
10 tips som gör dig till en bättre kock
I Tv-rutan avlöser stjärnkockarna varandra och det är lätt att bli överväldigad av alla proffsiga termer och tekniker. Trots detta är de vanligaste felen folk gör när de lagar mat ganska enkla. Här är tio tips som hjälper dig att lyckas i köket.